Údržba dávkovača dezinfekcie.

Ak sa v dávkovačoch dezinfekcie používajú prípravky s vysokým obsahom alkoholu, celý pohyblivý mechanizmus ktorý je s dezinfekciou v kontakte sa vysušuje rýchlejšie, opotrebuje a následne zasekne. Aby ste sa tomu vyhli a výrazne predĺžili životnosť nádržky na tekutinu, odporúčame jednoduchú údržbu - pravidelné premazanie mechanizmu. Podľa frekvencie užívania raz za 1 až 3 mesiace. 

Nádržka s rozstrekovačom je spotrebný material a má obmedzenú životnosť - počet cyklov pri používaní alkoholu je výrazne nižší ako pri nealkoholových dezinfekčných prípravkoch. Keď sa zasekne alebo začne ísť ťažko je potrebné si objednať novú ako náhradný diel.  Aby ste nemuseli platiť nový diel, pravidelne premažte mechanizmus a životnosť výrazne predĺžite.

Ako spoznáte že je potreba dávkovací mechanizmus (rozstrekovač) nádržky premazať / vymeniť?

Je to vtedy keď po zatlačení rozstrekovača ho pružina nevráti hladko a rýchlo do pôvodnej polohy. Problém nieje v pružine ale v nedostatočnom namazaní a veľkej trecej ploche.

Môžete poškodiť dávkovač ak na takéto signály nereagujete? 

Áno môžete a poškodíte. Motorček vtedy musí vynakladať veľkú silu na zatlačenie piestu a skôr alebo neskôr sa zasekne. Kým sa to stane aj baterky vám vydržia oveľa kratšie lebo sa viac namáhajú.

Čo môžete na premazanie použiť?

Ideálna je vazelína ale ak ju nemáte po ruke, úlohu splní aj bežný krém na ruky.

Premazanie je veľmi jednoduché a trvá pár sekúnd. Postupujte tak ako na videu nižšie a váš dávkovač bude spoľahlivo fungovať. 

 

Naši klienti, ktorím záleží na svojich zamestnancoch a zákazníkoch.